گزارش آماری عبارت از  وضعیت شاخص فلاکت در بهار امسال؛ 

ایرانیان به فلاکت‌بارترین وضعیت خود در ۴ سال گذشته رسیدند

درحالی که رئیس‌جمهور در زمستان سال ۱۴۰۰ دستور داده بود تا نوروز ۱۴۰۱ فقر مطلق ریشه‌کن شود، اما آمارهای رسمی جدید نشان می‌دهد که نه‌تنها فقر مطلق مرتفع نشده، بلکه ایرانیان نسبت به گذشته مفلوک تر شده‌اند.

عبارت – گروه اقتصاد: آیا ایرانیان مردمانی مفلوک هستند؟ این پرسشی بنیادین در یک دهه اخیر است که هر سال بر اهمیتش افزوده می‌شود. گروهی از ایرانیان معتقدند مقاومت در برابر فشارهای آمریکا، حمایت از گروه‌های شبه نظامی منطقه، دستاوردهای دفاعی، حضور گسترده در مراسم مذهبی نظیر راهپیمایی غدیر و اربعین و البته افزایش امید به زندگی در میان ایرانیان نشان دهنده قدرتمندی و سعادت ماست، نه فلاکت و بدبختی.

به گزارش عبارت، از طرفی دیگر اما بسیارانی معتقدند که منشأ خوشبختی های دنیوی در بهره مندی اقتصادی است و از آنجا که تقریبا در تمامی شاخص‌های اصلی اقتصاد، ایران در زمره بدترین کشورهای جهان است و امید به زنده ماندن با امید به زندگی فرق می‌کند، پس ایران به درجه بالایی از فلاکت رسیده است.

حقیقت اینجاست که بررسی کیفیت کلی زندگی در ایران نیازمند یک پایش همه جانبه در میان همه ایرانیان است، اما آنچه فعلا در ذهن مردم فلاکت و بدبختی را تصویرگری می‌کند، کیفیت اقتصادی زندگی است.

بنابراین فی‌المجلس بهتر است فقط بر روی نرخ فلاکت رسمی متمرکز شویم. نرخی که نشان می‌دهد دولت برخلاف شعارهایش به شدت در این حوزه بد عمل کرده و این درحالی است که رئیس‌جمهور در زمستان سال ۱۴۰۰ دستور داده بود تا نوروز ۱۴۰۱ فقر مطلق ریشه‌کن شود، اما آمارهای رسمی جدید نشان می‌دهد که نه‌تنها فقر مطلق مرتفع نشده، بلکه ایرانیان نسبت به گذشته مفلوک تر شده‌اند.

محاسبات نشان می‌دهد شاخص فلاکت از ۴۸.۶ درصد در بهار ۱۴۰۱ به ۶۰.۳ درصد در بهار سال جاری رسیده است،که این بالاترین سطح این شاخص از ابتدای سال ۹۸ تاکنون است.

گزارش‌های رسمی حاکی از رشد شاخص فلاکت در سال جاری است. این شاخص برای بررسی رکود تورمی یک اقتصاد نیز استفاده می‌شود و از جمع تورم سالانه و بیکاری فصلی حاصل می‌شود. هرچند این شاخص در برآورد میزان رکود تورمی از دقت کافی برخوردار نیست اما ابزاری مفید برای بررسی افق اقتصادی به شمار می‌رود.

شاخص فلاکت که از جمع دو متغیر بیکاری و تورم به دست می‌آید. شاخصی که از آن در جهت ارزیابی رکود تورمی استفاده می‌شود. افزایش آن می‌تواند یکی از علائم این پدیده اقتصادی در کشور باشد.

بر اساس گزارش‌ها شاخص فلاکت در یک سال گذشته تحت تاثیر جهش تورمی، رشد یافته است. تورم سالانه به دلیل اینکه از ۲۴ ماه برای تخمین تورم استفاده می‌کند، دارای حافظه تاریخی بلند مدت‌تر و نوسان کمتری نسبت به تورم نقطه‌ای است.

برخلاف ادعای برخی از خبرگزاری‌ها، شاخص فلاکت از ۴۸.۶ واحد در بهار ۱۴۰۱ به ۶۰.۳۸ در بهار ۱۴۰۲ رسیده و همچنان صعودی است. طبق تعریف برای محاسبه شاخص فلاکت نیاز است تا از تورم سالانه در فرمول استفاده شود. تورم سالانه نیز به معنای رشد میانگین شاخص قیمت مصرف کننده در ۴ فصل منتهی به هر مقطع نسبت به موقعیت مشابه خود در سال گذشته است.

 

مطالب مرتبط

3 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x