گلپور؛ سرمایه گذار پرورش ماهی در قفس:

سرمایه گذار را می‌برند وسط دریا رها می‌کنند/پیشنهاد عالی ترکیه و عمان را رد کردم

عبارت – گروه اقتصاد: نشست بررسی چالش‌های پرورش ماهی در قفس مازندران با حضور اصحاب رسانه و به میزبانی دانشگاه کشاورزی ساری برگزار شد. در این مطلب بخشی از مهمترین اظهارات گل پور مدیر شرکت قفس گستران کاسپین و یکی از باسابقه ترین پرورش دهندگان ماهی در قفس مازندران را به نقل از خبرنگار عبارت می‌خوانید: […
عبارت – گروه اقتصاد: نشست بررسی چالش‌های پرورش ماهی در قفس مازندران با حضور اصحاب رسانه و به میزبانی دانشگاه کشاورزی ساری برگزار شد. در این مطلب بخشی از مهمترین اظهارات گل پور مدیر شرکت قفس گستران کاسپین و یکی از باسابقه ترین پرورش دهندگان ماهی در قفس مازندران را به نقل از خبرنگار عبارت می‌خوانید:
▪️دوازده سال است داریم زجر می‌کشیم چون نه ساختار درستی در کار است و نه برنامه‌ریزی، متأسفانه شناختی از دشواری و اهمیت کار ما وجود ندارد.
▪️من بیش از دو دهه است که تولید کننده هستم و از سال ۱۳۹۳ صادر کننده آبزیان هستم، اما امروز به جایی رسیدم که بگویم عمرم را هدر دادم. چون سرمایه ام به مراتب کمتر شد و امکان بازگشت هم نیست.
▪️تنها دلیل ماندن ما عشق به تولید است. این عشق و علاقه به نام ایران و مازندران است که ما را سرپا نگه می‌دارد.
▪️تولید و پرورش ماهی در قفس کار سختی نیست، چون در این شرایط و با این ظرفیت توجیح اقتصادی نداریم تولید نمی‌کنیم، جلوی واردات تجهیزات مورد نیاز صنعت قفس را به بهانه تولید داخلی میگیریم ولی تولید مناسب و به قیمت هم نمی‌کنیم.
▪️اقلیم کشور ما خاص است، ما بحران آبی و زیست محیطی را در پیش داریم، اگر دستگاه متولی می‌خواهد صنعت ابزی پروری به سمت آبهای شور و لب شور ببرد باید برایش انرژی مضاعف و سرمایه گذاری مناسب بگذارد. سرمایه گذار را می‌برند وسط دریا رها می‌کنند. الان مشکل تامین امنیت سرمایه گذاری و ماهی تولیدشده را داریم و از همه مهمتر اصلا تولید ما درحال حاضر زیان ده است چون با ظرفیت واقعی فاصله داریم و هزینه تمام شده با .قیمت فروش قزل الا متناسب نیست
▪️ما و ترک ها رکورددار آبزی پروری در آب شیرین دنیا هستیم. در دو هفته گذشته قیمت قزل آلا در مازندران به ۱۶۰هزار تومان رسیده است که در مقایسه با گوشت قرمزبا قیمت حداقلی ۴۵۰ هزار تومانی بسیار ناچیز است. با اینحال دولت برنامه‌ای برای اصلاح ذائقه مردم ندارد و تمام کارها مقطعی است.
▪️روسیه سالانه سیصد هزار تن ماهی نیاز دارد ، ما ولی فقط حدود سه هزار تن صادرات به این کشور داشتیم، پنجاه درصد ظرفیت تولید خوابیده است،چون اساسا با دانش و تکنولوژی روز دنیا در صنعت ابزی پروری فاصله زیادی داریم.
▪️روز اول که میخواستم تولید درقفس رو شروع کنم با چوب و چماق به سراغ من آمدند چون فکر می‌کردند نان آنها را می برم. مردم از طریق مجریان پرورش ماهی در قفس کم و بیش با صنعت قفس آشنا شدند نه مسئولان، حالا همان کسانی که تهدید می‌کردند تا حدی همراه شده‌اند. در واقع از سرمایه گذاری تا نگهبانی و حفظ امنیت با خود ماست و هیچ کس مسئولیت حفظ امنیت دریا را به عهده نمی‌گیرد.
▪️ما در دوازده سال دو هزار چهارصد تن تولید نکردیم در حالیکه این رقم را باید در یکسال تولید میکردیم.
▪️روز اول گفتند مجوز شما تولید گونه های بومی خزری است بعدش شد فقط ماهی آزاد خزری درحالی که تنها گونه اقتصادی پرورش در قفس قزل الا میباشد.. محیط زیست حکم جلب مرا برای تولید قانونمند قزل آلا در دریا گرفتند.
▪️چهارسال است اعتبار تحقیقات و مطالعات در خصوص اثار پرورش ماهی قزل الا در قفس تخصیص داده نشده،چون توسعه آبزی پروری در آب شور و لب شور و معرفی گونه اقتصادی بومی جهت پرورش در قفس برای دستگاه متولی اهمیت ندارد.
▪️به ما سوخت یارانه‌ای نمی‌دهند، اجازه تردد شناور سنگین را نمی‌دهند  و تنها اسکله صیادی دولتی بابلسر است ولی دوازده سال است کامل نشده، با اینحال رفته‌اند در لاریم کلنگ یک اسکله دیگه زدند که نیمه کاره است.
▪️کاری که ما میکنیم تولید نیست، بچه بازی است.در تمام دنیا پرورش در قفس بعنوان حلقه آخر زنجیره تولید قزل الا بالای ۳ کیلو گرم جهت صادرات می‌شناسند . ولی چون امنیت نیست ماهی یک کیلویی را جهت ذخیره سازی به قفس نمی‌اندازیم.
▪️از ترکیه و عمان پیشنهادی عالی با حمایت کامل مالی و رفاهی داشتم، اما بابلسر را ترک نکردم

 

مطالب مرتبط

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x