عبارت ـ گروه اقتصاد: وضعیت قیمت گوشت سفید و قرمز در کشور پیچیده است. از یک سو دولت مدام از موفقیتاش در کاهش قیمتها خبر میدهد و از طرف دیگر مردم در فروشگاهها مشغول فحش دادن به مسئولان بابت افسارگسیختگی قیمتها هستند. از میان انواع گوشت، گوشت مرغ بیش از ۲ دهه است که رشد بالایی در سبد مصرفی خانوار داشته اما گرانی بیسابقه این محصول پروتئینی آن را به کالایی لوکس درمیان برخی از دهکهای کشور بدل کرده است. بر اساس آمارها میزان عرضه گوشت مرغ در تیر ماه امسال در حالی رشد ۳ درصدی نسبت به ماه قبل را به ثبت رسانده که همچنان نسبت به تیر ماه سال گذشته حدود ۱.۵ درصد کاهش داشته است.
بر اساس آمارهای موجود (که از دی ۱۳۹۹ در دسترس است)، کاهش میزان عرضه گوشت قابل مصرف انواع طیور به بازار که در اردیبهشت امسال به کمترین سطح خود رسیده بود، در خرداد و تیر ماه تغییر روند داده و توانسته بخشی از کمبود گوشت طیور بازار را جبران کند.
به گزارش عبارت؛ از مجموع گوشت انواع طیور قابل مصرفی (از نظر وزنی) که در تیر ماه امسال به بازار عرضه شده، سهم ماکیان (مرغ و خروس) معادل ۹۶.۷ درصد و سهم دیگر طیور (بوقلمون، بلدرچین، شترمرغ و سایر طیور) معادل ۳.۳ درصد بوده است.
عرضه مرغ در اردیبهشت ماه امسال به کمترین میزان طی سالهای اخیر یعنی ۱۲۳ هزار تن رسیده بود؛ اما پس از آن عرضه تقویت شد و در خرداد حدود ۱۵۶.۹ هزار تن و در تیرماه حدود ۱۶۲هزار تن گوشت «مرغ و خروس» به بازار عرضه شده است.
تغییرات نقطهای میزان عرضه ماکیان (مرغ و خروس) نیز نشان از ثبت چهارمین رشد منفی در تیر ماه امسال دارد.
با اینحال هنوز هم مرغ برای بخش عمده ای مردم گران است و ادامه این روند، حتی در صورت کاهش بیشتر رشد تورم مرغ، کمک چندانی به خانوارها نخواهد کرد، زیرا در دو سال اخیر مرغ به قدری گران شده که رسیدن آن به نرخ عادلانه تقریبا یک رویاست.