چند پرسش از رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران؛

از وعده جهش تولید گوشت‌ قرمز و شیر چه خبر؟/ آقای استاندار! بخش خصوصی از عوامفریبی مدیران فعلی مازندران گله‌مند است

عبارت شمال ـ سینا زارعی: متاسفانه این روزها قیمت گوشت قرمز در کشور جنجال هایی به پا کرده است و بر اساس سخنان رئیس شورای تامین دام کشور، جراحی اقتصادی بازار گوشت را بهم ریخت و یکی از دلایل افزایش قیمت گوشت را حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و جایگزینی آن با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی دانست که در بودجه پیشنهادی دولت برای سال آینده نرخ ارز کالاهای اساسی به ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است.

 

با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز و عدم دسترسی اقشار متوسط و ضعیف جامعه به این پروتئین اساسی و مورد نیاز بدن، شاهد کاهش سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور هستیم که سلامت جامعه را بشدت با مخاطره مواجه کرده است.

برای بررسی عدم تامین گوشت قرمز مورد نیاز در کشور و به ویژه استان مازندران، به سراغ دستگاه اجرایی و متولی اصلی تولید گوشت قرمز در این استان رفتیم تا موضوع را به طور اساسی و ریشه ای مورد بررسی قرار دهیم.

جهاد کشاورزی متولی اصلی امنیت غذایی و تامین غذا در کشور است که در سالهای اخیر توجه ویژه ای به این مقوله شده است تا کشور در زمان بحران‌ها با کمترین تاثیرات منفی مواجه شود.

بابک مؤمنی رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در روزهای نخست حضور خود در این سازمان که پس از کش و قوس ها و اما و اگرهای فراوان بر این کرسی بزرگ تکیه زد، ۵ برنامه محوری برای این اداره کل در نظر گرفت که یکی از آنها در حوزه تولید گوشت قرمز و با عنوان جهش تولید در تولید گوشت قرمز و شیر بوده است.

مصاحبه های مستند این مدیرکل که در سایت آن اداره کل نیز موجود است، در ادامه از نگاه مخاطبان می گذرد؛

مازندران از قطب های کشاورزی کشور بوده و پرورش دام به عنوان رویکرد جهش تولید در برنامه جهاد کشاورزی قرار دارد.

وی گفت: امسال سه رویکرد جدی را دنبال خواهیم کرد که شامل توسعه پرورش دام سبک و سنگین و جهش در تولید گوشت قرمز از جمله این رویکردها در سال جدید است.

مؤمنی افزود: معاونت بهبود تولیدات دامی باید کمتر از یک‌ماه برنامه تحولی خود را تهیه و تدوین کند و توسعه سرمایه گذاری مردمی را نیاز داریم و برای سرمایه گذاری که قرار است در این زمینه فعالیت کند باید مانع زدایی انجام شود.

وی ادامه داد: برای رشد تولید گوشت قرمز در استان باید برنامه‌های زیرساختی در محورهای مختلف از قبیل اصلاح نژاد، ارتقای نیروی انسانی، توسعه‌ی کشت علوفه، احیای واحدهای راکد و … در دستور کار قرار گیرد.

 

حال پس از ۹ ماه از برنامه ریزی برای جهش در تولید گوشت قرمز در استان و بررسی موارد فوق که بطور رسمی از طریق سایت اداره کل در اختیار افکار عمومی قرار گرفته و بعنوان برنامه محوری اعلام شد، سوالاتی را از این رییس بخش کشاورزی استان مطرح می‌کنیم تا در برابر وزیر جهاد کشاورزی، استاندار مازندران و به ویژه مردم فهیم و متدین استان پاسخگویی نموده و از این برنامه ها دفاع نماید.

اولین سوال این است که آقای مؤمنی به کدام بخش از سخنان خود پایبند بودید و به آن دست یافتید و جهش تولیدی که از نام بردید و اکنون حدود ۹ ماه از آن روز می گذرد، جهش تولید در تولید گوشت قرمز تا چه اندازه در زیرمجموعه شما محقق شده است که قطعا باید بصورت عدد و رقم و مستند اعلام کنید؟

نیک می دانید که جهش در تولید یعنی رشد چند برابری در تولید، با توجه به آماری که از میزان تولید گوشت قرمز در استان موجود است، سالانه حدود ۷۳ هزارتن گوشت قرمز در مازندران تولید میشود که با درنظر گرفتن جهش تولید می بایست حداقل به حدود ۲۰۰ هزارتن افزایش پیدا کرده باشد! آیا این میزان تولید محقق شده است؟

آیا هدفتان از ارائه برنامه های محوری فقط در حد شعار بوده یا برای تحقق آن برنامه هم داشتید؟ لطفا برنامه را برای تنویر افکار عمومی در اختیار رسانه ها قرار داده یا در سایت آن اداره کل منتشر نمایید.

همانطور که در صحبت‌های خود به آن اشاره کردید، به معاونت امور دام ابلاغ کردید تا ظرف یکماه برنامه لازم برای جهش تولید در گوشت قرمز را تهیه و تدوین کند، اکنون پس از ۹ ماه از آن زمان، برنامه تدوین شده و نتایج آن را منتشر کنید.

لطفا بصورت شفاف و واضح اعلام کنید چند واحد دامداری راکد و نیمه راکد استان را فعال کردید و چند رأس دام به تعداد دام‌های موجود استان اضافه کردید؟ در اینباره نیز با عدد و رقم و بصورت مستند شفاف سازی کنید.

استاندار مازندران که در مراسم معارفه خود شعار توسعه استان را بعنوان شعار محوری خود اعلام کرد و از رسانه ها و نخبگان استان برای تحقق شعار خود استمداد طلبید، اکنون باید بر اساس برنامه‌های اعلام شده مدیران در ابتدای سال، عملکرد آنان را مورد بررسی دقیق قرار داده تا صف مدیران بی برنامه و شعار محور از مدیران باکفایت و برنامه محور جدا شود.

جناب آقای یونسی! توسعه استان جز با برنامه و عمل به برنامه ها محقق نمی‌شود. تا دیر نشده آستین های همت را برای توسعه استان و برون رفت از چالش های موجود در حوزه های کشاورزی و گردشگری، انرژی و پسماند بالا بزنید و مدیرانی با برنامه برای استان مازندران انتخاب کنید که بتوانند از پس وعده‌های داده شده خودشان برآیند.

کافی است نشستی با فعالان اقتصادی کشاورزی و گردشگری مازندران بدون حضور مسوولان دولتی برگزار کنید تا از زبان تشکلها و بخش خصوصی به میزان تعهد و پایبندی مدیران به برنامه‌ها و اهتمام برای تحقق جهش تولید که فرموده رهبر معظم انقلاب است پی ببرید.

کشاورز، باغدار، دامدار، صادرکننده و همه تولیدکنندگان بخش کشاورزی و فعالان صنعت توریسم و گردشگری از سیاست‌ها و رفتارهای عوامفریبانه مدیرتن ارشد استان گله مند هستند و کلید این نارضایتی با دستان شما باز می شود چراکه بر توسعه استان همراه با وفاق تاکید دارید. پس تا دیر نشده این وفاق را برای تولیدکنندگان و کشاورزان زحمتکش و جامعه کشاورزی و گردشگری مازندران به منصه ظهور برسانید تا بارقه امیدی برای تولیدکنندگان با انگیزه استان وجود داشته باشند.

 

آقای یونسی بهتر است بدانید مدیرانی که بجای تمرکز بر اجرای سیاستها و برنامه‌های محوری وزارت متبوع و استانداری مازندران، بر حواشی و برخورد فیزیکی با نیروهای متعهد و متخصص تمرکز دارند، نمی توانند در مسیر توسعه استان قم بردارند بلکه حرکت قطار توسعه را کند کرده و حتی مانع توسعه می‌شوند.

 

برای چنین مدیرانی که هیچ اعتقادی به شعار رییس جمهور محبوب در راستای وفاق ملی ندارند بهتر است هرچه زودتر تکلیف را مشخص کنید تا با فراغ بال بیشتری به خدمت در مسیر توسعه استان بپردازید.

 

جهاد کشاورزی و سایر دستگاه های اجرایی بعنوان تامین کننده امنیت غذایی و متولی تولید در استان هستند و باید به گونه ای فعالیت داشته باشد تا خلایی در رفاه و آسایش مردم بوجود نیاید اما گاه مشاهده میشود بجای تمرکز بر وفاق و تولید، بر تسویه حساب‌های سیاسی و پرداختن به اختلاف سلیقه با اشخاص و نیروهای کارآمد می‌پردازند.

 

آقای استاندار تا دیر نشده از حیثیت مازندران دفاع کنید و چالش های موجود را گره گشایی کنید چراکه با ایجاد نارضایتی های فراوان در زیرمجموعه گردشگری و کشاورزی استان، بر طبل بی اعتمادی به فعالان اقتصادی، کشاورزان و گردشگران کوبیده شده است و خواسته قلبی همه تولیدکنندگان، بهره برداران، فعالان اقتصادی و کشاورزان نجات دستگاه های اجرایی است که به صورت مستقیم با تولید، اشتغال و رفاه مردم سر و کار دارند.

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x