گزارش اختصاصی عبارت؛

افزایش میل به خودکشی نوجوانان در مازندران/ دبیرستانی‌ها در معرض خطر بالاتر+اینفوگرافیک

عبارت – گروه جامعه: در آخرین ماه از سال گذشته خبری‌ به دست‌ عبارت‌ رسید که حاکی از افزایش میل و اقدام به خودکشی در بین دانش‌آموز و جامعه نوجوان مازندران بود.
به دلیل جلوگیری از افشای وضعیت منبع خبری‌ عبارت، از انتشار آمارهای دریافتی در این حوزه‌ معذوریم، اما این خبر بهانه‌ای برای تحقیقات میدانی عبارت‌ شد و بررسی‌ها حاکی از آن است که گزارش مذکور صحت دارد.  هرچند در این زمینه مازندران در زمره استان‌های بحرانی نیست، اما آمارها حاکی از افزایش نگران‌کننده خودکشی یا میل به این کار در میان جامعه دانش‌آموزی مازندران به‌ویژه در شهرستان‌های پرجمعیت این استان است

مسئله خودکشی نوجوانان یکی از نگرانی های عمده بهداشت عمومی است و عوامل متعددی در این زمینه تاثیرگذارند. با توجه به گزارش سازمان بهداشت جهانی، هر ساله بیش از ۸۰۰،۰۰۰ نفر به دلیل خودکشی جان خود را از دست می‌دهند و این به معنای این است که هر ۴۰ ثانیه یک نفر در جهان به دلیل خودکشی جان خود را از دست می‌دهد.
خودکشی در نوجوانان یک مسئله جدی و نگران‌کننده است. بر اساس آمارهای منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی، خودکشی یکی از رایج‌ترین علل مرگ و میر در بین نوجوانان در سنین ۱۵ تا ۱۹ سال است. هر ساله بیش از ۶۷،۰۰۰ نوجوان در این رده‌سنی به دلیل خودکشی جان خود را از دست می‌دهند. این به این معناست که هر روز حدود ۱۸۳ نوجوان در جهان به دلیل خودکشی جان خود را از دست می‌دهد.

در ایران نیز آمار خودکشی در نوجوانان یک مسئله جدی است. بر اساس آمارهای منتشر شده، هر ساله حدود ۳۰۰۰ نوجوان در ایران به دلیل خودکشی جان خود را از دست می‌دهند. این آمار نشان می‌دهد که هر روز حدود ۸ نوجوان در ایران به دلیل خودکشی جان خود را از دست می‌دهند.

مسئله خودکشی نوجوانان یکی از نگرانی های عمده بهداشت عمومی است و عوامل متعددی در این زمینه تاثیرگذارند.
این عوامل می توانند شامل مشکلات روانی، فشارهای اجتماعی، و تغییرات هورمونی و تحولی در دوران نوجوانی باشند.
پیشگیری از خودکشی در نوجوانان نیازمند توجه و حمایت خانواده، دوستان و جامعه است.

ایجاد فضایی امن و حمایتگر، تشویق به بیان احساسات و مشکلات، و آموزش مهارت های مقابله ای از جمله راهکارهای موثر هستند.

شناسایی علائم هشداردهنده مانند تغییرات در رفتار، افسردگی و انزوا، اهمیت دارد.

همچنین، فراهم کردن دسترسی به مشاوره و خدمات روانشناختی می تواند به نوجوانان کمک کند تا با چالش ها روبرو شوند. برگزاری کارگاه ها و جلسات آموزشی برای والدین و معلمان نیز می تواند آگاهی را افزایش دهد و به پیشگیری از این بحران کمک کند.

عوامل موثر بر خودکشی در نوجوانان به ویژه در ایران می‌تواند شامل عوامل روانشناختی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی باشد، که کارشناسان به برخی از این عوامل اشاره می‌کنند:

فشارهای روانشناختی: فشارهای روانشناختی از جمله استرس، انواع اضطراب، افسردگی، ناراحتی و احساس تنهایی می‌تواند عاملی برای خودکشی نوجوانان باشد. فشارهای زیاد از سوی خانواده، محیط تحصیلی یا مسائل شخصی می‌تواند به افزایش خطر خودکشی در نوجوانان منجر شود.

عدم پشتیبانی اجتماعی: عدم حمایت و پشتیبانی اجتماعی از سوی خانواده، دوستان یا جامعه محلی می‌تواند باعث افزایش احساس تنهایی و عدم ارتباط اجتماعی موثر در نوجوانان شود که در نتیجه آن خودکشی را در نظر بگیرند.

فرهنگ و تبلیغات منفی: برخی از فرهنگ‌ها و تبلیغات منفی ممکن است در جامعه‌ای محدود مورد قبول قرار گیرند که ممکن است به خودکشی نوجوانان ترغیب کنند.

مسائل اقتصادی: مسائل مالی و اقتصادی در خانواده ممکن است باعث فشار و نگرانی در نوجوانان شود که به علل خودکشی تبدیل شود.

دسترسی به اسلحه یا سموم: دسترسی آسان به اسلحه یا سموم ممکن است باعث افزایش خطر خودکشی در نوجوانان شود.

سابقه خودکشی در خانواده: وجود سابقه خودکشی در خانواده ممکن است باعث افزایش خطر خودکشی در نوجوانان شود.

عدم آگاهی و تحقیقات کافی در زمینه سلامت روان: عدم آگاهی و تحقیقات کافی در زمینه سلامت روان و راه‌های پیشگیری از خودکشی ممکن است باعث عدم تشخیص زودرس و مداخله مناسب در این زمینه شود.

این عوامل تنها چند نمونه از عوامل موثر بر خودکشی نوجوانان هستند و برای پیشگیری و کاهش شیوع اختلالات خودکشی، نیاز به برنامه‌های جامع و چندجانبه‌ای برای حمایت از سلامت روان نوجوانان و جلوگیری از عوامل منفعل کننده است.

در همین زمینه سیدحسن موسوی چلک؛ رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران نیز در این رابطه‌ با اشاره به اینکه ماهیت خودکشی، دارای ویژگی‌هایی است که قابلیت پیشگیری دارد، می‌گوید: «با نگاه به برخی عوامل همچون مشاغل و وضعیت تحصیل افرادی که اقدام به خودکشی منجر به فوت کرده‌اند، متوجه می‌شویم مثلا در حوزه تحصیلات بیشترین گروهی که در ایران در سال ۱۴۰۰ اقدام به خودکشی کردند کسانی بودند که تحصیلات متوسطه داشتند.

طبق آمار ۲۳ درصد این افراد دیپلم، دبیرستان ۱۱.۲، ابتدایی حدود ۱۷.۵ و بی‌سواد هم ۷ درصد است. بنابراین بخش عمده کسانی که اقدام به خودکشی منجر به فوت کردند، کسانی هستند که تحصیلاتشان را کامل به اتمام نرسانده بودند.»

وی تصریح کرد: «اجرای برنامه‌های پیشگیری از آسییب‌های اجتماعی از جمله خودکشی و ارتقای سلامت روانی اجتماعی در محیط‌های آموزشی از جمله مدرسه و دانشگاه به دلیل استمرار حضور ذی‌نفعان بسیار اهمیت دارد زیرا یک دانش‌آموز حداقل ۱۲ سال با نظام مدرسه ارتباط دارد، یک معلم ۳۰ سال و خانواده هم حداقل ۱۲ سال با نظام مدرسه ارتباط دارند و آموزش‌ها در این دوران بسیار تاثیرگذار خواهد بود.»

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
8 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Delia203

جز اندوه چکار می توان کرد

Griffin3609

بسیار گزارش اموزنده ای بود

Lorelei3286

درد بزرگی است . حالا ببین وضعیت ما دهه شصتی ها چقدر بد است

Melinda4422

آفرین به شما که سراغ موضوع مهمی رفتید

Asher2367

مسائل مالی و اقتصادی در خانواده ممکن است باعث فشار و نگرانی در نوجوانان شود که به علل خودکشی تبدیل شود. به نظرم دلیل اصلی همین است. بچه دلش می خواهد اما نمی تواند داشته باشد

Tomas2382

چشم مسئواان رو.شن

Freya3172

واقعا این نتیجه سال ها بی توجهی به مسئله پرورش در آموزش و پرورش است. وقتی فقط به موی سر و لباس پوشیدن بچه توجه می کنید و از انسانیت او غافل می شوید نتیجه همین می شود

Brooke4201

بسیار دردناک است

8
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x