یادداشتی در خصوص بوی بد اَبَرچالش پسماند در ماه رمضان و در آستانه نوروز؛

بالِ شکسته بابل و بارِ زباله

مجیدعرب فیروزجایی -رییس انجمن صنفی خبرنگاران بابل:  بابل از بزرگ‌ترین شهرهای استان است هم از نظر وسعت و هم از نظر جمعیت و برابر برخی آمار، حجمی قریب به ۴۰۰ تُن زباله روزانه در این شهر تولید می‌شود که بخشی از آن نیز زباله‌های بیمارستانی است و ضرورت دارد در کوتاه‌زمان به محل دفن بهداشتی منتقل شود در غیراین‌صورت سلامت عمومی را به مخاطره می‌اندازد.

حدود ۲۶ سال زباله این شهرستان به سایت انجیل‌سی منتقل می‌شد اما ظرفیت این سایت، چندین سال بود که تکمیل شده بود و مدیریت شهری اقدامی انجام نمی‌داد تا پس از شکایت ساکنان منطقه و حکم دادستان، انتقال زباله به این سایت از اردیبهشت‌ماه گذشته ممنوع اعلام شد آن هم در شرایطی که مدیریت شهری در ترک‌فعلی آشکار تا امروز نقطه‌ای را جانمایی نکرد و اقدام به دریافت مجوزهای لازم ننمود و مدتی است مدیران ارشد با واسطه و ریش‌گرو گذاشتن، زباله‌های بابل را به این شهر و آن شهر می‌برند، چرا ؟ چون به گفته فرماندار بابل، این شهرستان تنها شهر کشور است که سایت دفن زباله ندارد.

سکوی تجمبع زباله در بابل، بیش از ظرفیت لازم، پر شده است و زباله‌ها از برخی معابر و خیابان‌ها جمع نمی‌شود یا با چند روز تأخیر جمع‌آوری می‌شود آن هم در شرایطی که ماه رمضان فرا رسید و نوروز نیز نزدیک است و شهر باید طرواتی نو داشته باشد هم برای شهروندان نجیب این شهر و هم برای مسافرانی که خسته از راه می‌رسند نه این‌که بالِ بابل زیر بارِ زباله، زخمی و شکسته باشد و با آبرو و اعتبار شهرستان بازی شود.

موضوع روشن است و کار در شهرستان و حتی در استان به بن‌بست رسیده و مدیران شهری که در این زمینه مسئولیت دارند، به نشانه تسلیم دستان خود را بالا برده‌اند و این جای تأسف دارد.

تأکید ما این است که استاندار مازندران و همچنین دو نماینده شهرستان از ظرفیت خود کمک بگیرند و از وزارت کشور استمداد کنند تا همزمان دستور انتقال موقت زباله بابل به خارج استان صادر شود و همزمان در کوتاه‌زمان مکانی جدید به‌عنوان «لندفیل» درنظر گرفته و مجوزهای لازم صادر شود تا زباله‌ها به مکان جدید منتقل شوند.    

همچنین طرح تفکیک زباله از منازل که در هیچ‌کدام از شهرهای استان اجرایی نمی‌شود با مشارکت شوراها، دهیاران و فعالان سمن‌ها در شهر بابل جدی گرفته شود. این کار می‌تواند بخش قابل‌توجهی از زباله‌ها را به مسبر بازیافت هدایت کند. برای تفکیک زباله از مبدأ همچنین رسانه‌های شهرستان و شبکه تبرستان و همچنین مبلغان مذهبی در ایام ماه مبارک می‌توانند بسیار نقش‌آفرین باشند و خانواده‌ها را نسبت به موضوع حساس کنند و از آنان بخواهند سهم خود در تفکیک زباله را کوچک نبینند.

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x