اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس که روز گذشته برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان به ایران سفر کرده بود، بامداد امروز چهارشنبه ۱۰ مردادماه در محل اقامتش در تهران ترور شد و بههمراه یکی از محافظینش به شهادت رسید.شهید هنیه در یکی از اقامتگاههای ویژه در شمال تهران مستقر بود که با اصابت پرتابهای از هوا به شهادت رسید.
اطلاعیه سپاه پاسداران
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در همین رابطه و در اطلاعیهای اعلام کرد: آقای دکتر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظان وی در اثر مورد اصابت قرار گرفتن محل اقامت آنان در تهران به شهادت رسیدند.
متن اطلاعیه به این شرح است:
بسم اللّه الرّحمن الرّحیم. انا للّه و انّا الیه راجعون
با عرض تسلیت به ملت قهرمان فلسطین و امت اسلامی و رزمندگان جبهه مقاومت و ملت شریف ایران، بامداد امروز (چهارشنبه) محل اقامت جناب آقای دکتر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی مقاومت اسلامی حماس، در تهران مورد اصابت قرار گرفته و در پی این حادثه ایشان و یک نفر از محافظین وی به شهادت رسیدند.علت و ابعاد این حادثه در حال بررسی و نتایج آن متعاقباً اطلاعرسانی خواهد شد.
رهبر انقلاب: خونخواهی شهید هنیه را وظیفه خود میدانیم
در پی شهادت مجاهد بزرگ آقای اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی ضمن تسلیت شهادت این رهبر شجاع و مجاهد برجسته به امت اسلامی و جبهه مقاومت و ملت سرافراز فلسطین تاکید کردند: رژیم صهیونی جنایتکار و تروریست با این اقدام زمینهی مجازات سختی را برای خود فراهم ساخت و خونخواهی او را که در حریم جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسید، وظیفه خود میدانیم.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
ملت عزیز ایران!
رهبر شجاع و مجاهد برجستهی فلسطینی جناب آقای اسماعیل هنیه در سحرگاه دیشب به لقاءالله پیوست و جبههی عظیم مقاومت عزادار شد. رژیم صهیونی جنایتکار و تروریست، میهمان عزیز ما را در خانهی ما به شهادت رسانید و ما را داغدار کرد، ولی زمینهی مجازاتی سخت برای خود را نیز فراهم ساخت.
شهید هنیه سالها جان گرامیاش را در میدان مبارزهئی شرافتمندانه بر سردست گرفته و آمادهی شهادت بود، و فرزندان و کسان خود را در این راه تقدیم کرده بود. او از شهید شدن در راه خدا و نجات بندگان خدا باک نداشت، ولی ما در این حادثهی تلخ و سخت که در حریم جمهوری اسلامی اتفاق افتاده است، خونخواهی او را وظیفهی خود میدانیم.
اینجانب به امت اسلامی، به جبهه مقاومت، به ملت شجاع و سرافراز فلسطین و بالخصوص به خاندان و بازماندگان شهید هنیه و یکی از همراهانش که با وی به شهادت رسیده است، تسلیت عرض می کنم و علوّ درجات آنان را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سید علی خامنهای/ ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ مصادف با ۲۵ محرم ۱۴۴۶
اسماعیل هنیه که بود؟
«اسماعیل هنیه» با نام کامل «اسماعیل عبدالسلام احمد هنیه» (ابوالعبد) در سال ۱۹۶۳ در اردوگاه الشاطی نوار غزه (تحت حاکمیت مصر) به دنیا آمد، دوران نوجوانی و تحصیلات ابتدایی و راهنمایی خود را در همین اردوگاه و در مدرسهای متعلق به آنروا UNRWA و تحصیلات دبیرستان را در دانشسرای دینی الازهر گذراند و در سال ۱۹۸۱ برای تحصیل در رشته ادبیات عرب وارد دانشگاه اسلامی غزه شد.
وی که با ورود به دانشگاه، به عضویت انجمن اسلامی این دانشگاه در آمده بود، از سال ۱۹۸۳ بهمدت یک سال عضو شورای دانشجویی دانشگاه شد و تا سال ۱۹۸۶ نیز ریاست شورای دانشجویی دانشگاه را بهعهده گرفت و نهایتاً یک سال بعد همزمان با انتفاضه اول در فلسطین، با مدرک لیسانس فارغالتحصیل شد.
شرکت او در انتفاضه اول موجب دستگیریاش توسط صهیونیستها شد و او مدت کوتاهی را در زندانهای این رژیم گذراند. اسماعیل هنیه بار دیگر در سال ۱۹۸۸ بهمدت ۶ ماه و در سال ۱۹۸۹ بهمدت ۳ سال به زندان اسرائیل افتاد
پس از آزادی از زندان در سال ۱۹۹۲، هنیه بههمراه برخی دیگر از سران مبارز فلسطینی نظیر شهید عبدالعزیز الرنتیسی (رهبر اسبق حماس)، محمود زهار (از رهبران فعلی حماس)، شهید یحیی عیاش (فرمانده اسبق شاخه نظامی حماس) و حدود ۴۰۰ نفر دیگر به جنوب لبنان (منطقه مرج الزهور) تبعید شد و این تبعید آغازی بر پیوند خوردن این مبارزین با گروههای دیگر نظیر حزبالله لبنان شد.
هنیه متأهل و دارای ۱۳ فرزند بود که ۳ نفر از آنها در ۱۰ آوریل ۲۰۲۴ و در جریان نبرد طوفان الاقصی و در بمباران سنگین نوار غزه توسط صهیونیستها به شهادت رسیدند
در اکتبر ۲۰۲۳ نیز جنگندههای ارتش اسرائیل خانه هنیه در شهره غزه را بمباران کردند که طی این حادثه ۱۴ نفر از اعضای خانوادهاش از جمله یک برادر و برادرزاده او شهید شدند.اندکی بعد، در نوامبر ۲۰۲۳، نوه کوچکش و در چند روز بعد نوه دیگری از وی در حمله هوایی اسرائیل به غزه به شهادت رسیدند.اسماعیل هنیه در سال ۲۰۰۳ نیز بههمراه شیخ احمد یاسین (رهبر اول حماس که در سال ۲۰۰۵ به شهادت رسید) مورد هدف حمله هوایی جنگندههای اسرائیلی قرار گرفت که زنده ماند.
در پی خروج اسرائیل از نوار غزه در سال ۲۰۰۵ و سپس پیروزی جنبش حماس در انتخابات پارلمان فلسطین در سال ۲۰۰۶، هنیه از تاریخ ۲۹ مارس ۲۰۰۶ تا ۱۴ ژوئن ۲۰۰۷ بهعنوان نخستوزیر دولت خودگردان فلسطینی برگزیده شد.
واکنش پزشکیان به ترور هنیه: تروریستها را پشیمان میکنیم
رئیسجمهور در واکنش به ترور شهید اسماعیل هنیه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی و عزت و حیثیت و افتخار و شرف خود دفاع و اشغالگران تروریست را از اقدام بزدلانه خود پشیمان خواهد کرد.
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، مسعود پزشکیان رئیسجمهور طی نوشتاری در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) درباره شهادت اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، واکنش نشان داد و نوشت:
“امروز ایران عزیز به سوگ شریک غم و شادی خود، همراه همیشگی و پرافتخار راه مقاومت، رهبر شجاع مقاومت فلسطین، شهید القدس، حاج اسماعیل هنیه نشسته است. دیروز دست فاتح او را بالا بردم و امروز باید بر روی شانههایم او را تشییع کنم.شهادت هنر مردان خدا است. پیوند دو ملت سربلند ایران و فلسطین مستحکمتر از قبل خواهد شد و مسیر مقاومت و دفاع از مظلوم پر قدرتتر از همیشه دنبال میشود.جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی و عزت و حیثیت و افتخار و شرف خود دفاع، و اشغالگران تروریست را از اقدام بزدلانه خود پشیمان خواهد کرد. «إِنَّ اللَّهَ عَزِیزٌ ذُو انْتِقَامٍ»”