سخنی با حاج حسين شریعتمداری به بهانه یادداشت دانش‌آموز تراز مدنظرکیهان؛

جسارتاً از جان و مال خود و خانواده محترم شروع بفرمایید

عبارت‌- گروه سیاسی: “دانش‌آموز تراز انقلاب اسلامی عاشق کشور، نظام و مردم است و باید بداند جانش در گرو حفظ کشورش است. این دانش‌آموز باید طوری تربیت شود که دفاع از کشور را مقدس بداند و خونش را برای کشور افتخار می‌داند و برای حفظ نظام خود مرز ایران و سوریه نمی‌شناسد و می‌داند که نظام جمهوری اسلامی حدومرز ندارد و باید برای گسترش نظام جمهوری اسلامی از جان و مال خود بگذرد.”

آنچه در سطور فوق خواندید بخشی از مقاله روزنامه کیهان درباره‌ دانش آموز تراز مدنظر این رسانه است‌. از نظر کیهان برای نوجوان و دانش‌آموز ایرانی نباید فرقی‌ میان مرز ایران و سوریه باشد و به‌جای این‌که جان و روانش را در گرو رشد و تعالی اجتماعی،علمی و فرهنگی کشورش بگذرد، باید آن را گرو حفظ کشور (شما بخوانید جنگ) کند.

از نظر حاج حسین آقای شریعتمداری این دانش‌آموز باید طوری تربیت شود که؛ 

اولا: دفاع از کشور را مقدس بداند.

ثانیا:[ فدا کردن ] خونش را برای کشور افتخار بداند.

ثالثا: برای حفظ نظام خود مرز ایران و سوریه نشناسد.

رابعا: بداند نظام جمهوری اسلامی حدومرز ندارد.

و نهایتا: برای گسترش نظام جمهوری اسلامی از جان و مال خود بگذرد.

…………… 

ما در مورد اولا و ثانیا سؤال خاصی نداریم و اساسا کیست که‌ میهنش را دوست نداشته‌ باشد و (اگر راه دیگری نباشد) برای‌ دفاع از نام و ناموسش حتی از جان شیرین نگذرد.

اما جسارتا، روی‌مان به دیوار! درباره‌ سه پیشنهاد بعدی‌ سؤالاتی داریم. در مورد پیشنهاد سوم توجه شما را به چند نکته‌ی ذیل جلب‌ می‌کنم:
نخست این‌که در دو پیشنهاد اول که حرف قداست و جانفشانی درمیان است‌، کلیدواژه‌ی اصلی‌ کلمه‌ی “کشور” است‌. اما در پیشنهاد سوم ناگهان واژه‌ی “نظام” به اصل موضوع بدل می‌شود. در این‌باره ذکر این نکته خالی از لطف نیست که مگر می‌شود مرز ایران و سوریه برای‌ یک ایرانی فرقی‌ نکند و همان طور که‌ میهنش و مرزهایش را مقدس می‌داند، مرز کشوری دیگر را هم مقدس‌ فرض کند‌ با این حساب اصلا کلمه “مرز” معنایش را از دست می‌دهد و این سؤال پیش می‌آید که اولا ایران برای چه ۸ سال با رژیم بعث عراق جنگبد و ثانیا اگر روزی روزگاری جنگی میان ایران و سوریه درگرفت، تکلیف نسخه مدنظر حاج حسین چه می‌شود؟

…………… 

کیهان معتقد است‌ که “نظام جمهوری اسلامی حدومرز ندارد.” خب اگر منظورشان از نظام در اینجا مفاهیمی چون استقلال و آزادی باشد قابل فهم است‌  وقتی می‌گوییم آمریکای جهانخوار، منظورمان این است‌ که‌ امپریالیسم حد و مرزی برای‌ نفوذ خود قائل نیست. حالا مَسئَلتُن: پس خدای ناکرده منظور کیهان این‌است که‌ نظام جمهوری اسلامی هم قرار است‌ امپریالیست باشد؟ پاسخ قاعدتا منفی است، اما جمله‌ مذکور نهایتا همین معنا را تداعی می‌کند. وگرنه نظام جمهوری اسلامی برچه اساسی حدومرز ندارد؟ اگر فردا رئیس‌جمهور ترکیه بگوید که‌ ما حدومرزی نداریم و ایران هم بخشی از نظام ماست و باید به‌ آنکارا مالیات دهد، واکنش کیهان چیست؟ اگر بگوییم انسانیت، محبت، برابری، عشق و مواردی نظیر اینها حدومرز نمی‌شناسند قابل فهم است، اما این‌که یک نظام سیاسی را بی حدومرز بنامیم و دانش‌آموز کشور را وادار به‌ پذیرش این ایده کنیم ، اصلا بعید نیست موجب‌ سوتفاهم شود، که عاقبت خوشی ندارد.

…………… 
و اما پیشنهاد آخر که می‌گوید: ” دانش‌آموز تراز باید برای گسترش نظام جمهوری اسلامی از جان و مال خود بگذرد.”
درواقع همان توصیه‌ی اول است‌ که در آن واژه‌ی “نظام” جایگزین “وطن” شده‌ است. ضمن این‌که به‌جای “دفاع از میهن”، از ترکیب “گسترش نظام” استفاده شده.
حتما حاج حسین شریعتمداری مستحضرند که بین دفاع و گسترش‌ یک دنیا تفاوت است‌، فرق است‌ بین کشورگشایی و دفاع مشروع. بنابراین آنگونه که‌ گذشتن از جان و مال برای دفاع از وطن مشروع و اخلاقی به‌ نظر می‌رسد، گذشتن از جان و مال برای کشورگشایی مشروع و اخلاقی نیست. با این حساب از فردا هرکسی خود را برتر و برحق بداند، می‌تواند برای گسترش دایره نفوذ خود هرکاری خواست بکند و دلیل این رفتار را به‌ توصیه کیهان سنجاق نماید.

توصیه ما به‌ سردبیر محترم و فرهیخته کیهان این است‌ که‌ در انتخاب واژگان نهایت دقت را به خرج دهند چون‌ گاهی قدرت کلمات از بمب هیدروژنی هم بیشتر است‌ و اگر آنچه کیهان می‌گوید مبدل به‌ اصلی‌ کتمان ناپذیر شود، اگر مثلا فردا اولیای یکی از دانش‌آموز بگوید حاضر نیست فرزندش جانش را برای سوریه بدهد، ممکن است‌ به اتهام “تبلیغ علیه نظام” محاکمه‌ شود.

اما حرف آخر این‌که بهتر است‌ حاج حسین اول از جان و مال‌ خودشان‌ و فرزندان و نوه‌هایشان آغاز کنند و خانوادگی دارایی را حراج کرده‌ و فی‌المجلس اول حقوق یک‌سال اخیر خود را به‌ سوریه حواله فرمایند و بعد خانوادگی راهی غزه و بیروت و حلب شوند و تا پایان نبردها در خاورمیانه همانجا بمانند، چون‌ طبق منطق کیهان آن مناطق هم بخشی از وطن است‌ و دفاع از وطن هم واجب! در این صورت تأثیر پیشنهادات‌شان بی‌شک خیلی بیشتر خواهد شد.

فراموش نکنیم رهبری انقلاب‌ بارها فرموده‌اند که‌ ما تا پای جان‌ از وطن دفاع میکنیم اما هرگز جنگ طلب نیستیم و آنچه قراراست به جهان صادر کنیم ایده انقلاب‌ است‌ نه چیز دیگری . رفتار عاقلانه این است‌ که‌ نه تعلل کنیم و نه تعجیل و پیش از هرچیز به‌ فکر منافع ایران و ایرانیان باشیم اما حمایت از مظلوم را هم از یاد نبریم. گسترش نظام در گفتمان رهبری یعنی گسترش عدل، توحید و مبارزه با ظلم‌، نه یکی گرفتن مرز ایران و سوریه.

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x