گزارش‌ عبارت‌ درباره‌ آنچه استاندار مازندران را امیدآفرین کرده‌ است‌؛

دکتر یونسی رستمی؛ از میدان‌داری تا واقعگرایی عمرانی/ مردی عاری از تکبر و تردید

سال‌ها بود که مازندران چشم‌انتظار استانداری میدانی و پروژه‌محور بود که‌ از پشت میز نشستن دل بکند و به‌قول قایقرانها به‌دل امواج بزند، تا این‌که مهدی یونسی رستمی بالأخره آن استانداری بود که این خلاء بزرگ را پُر کرد و بدون‌ تکبر و تردید راهی میدان شد تا شخصا آنچه وعده داده‌ را پیگیری کند.

عبارت – گروه سیاسی: دکتر یونسی رستمی استاندار مازندران سه هفته‌ پس از بازدید از شهرستان نور و صدور برخی‌ دستورات، دوباره به همان شهرستان بازگشت تا از نزدیک شاهد پیشرفت امور محوله باشد.

مرد میدان

به گزارش‌ عبارت سال‌ها بود که مازندران چشم‌انتظار استانداری میدانی و پروژه‌محور بود که‌ از پشت میز نشستن دل بکند و به‌قول قایقرانها به‌دل امواج بزند، تا این‌که مهدی یونسی رستمی بالأخره آن استانداری بود که این خلاء بزرگ را پُر کرد و بدون‌ تکبر و تردید راهی میدان شد تا شخصا آنچه وعده داده‌ را پیگیری کند.

این رفتار البته‌ محدود به شهرستان نور نیست و دکتر یونسی هفته‌ گذشته‌ نیز برای دومین بار از سد گلورد در شرق استان بازدید کرد و در جریان پیشرفت کار قرار گرفت.

متأسفانه پیمانکاران و مجریان عملیات‌های میدانی عادت کرده بودند با گزارش‌های جهت‌دهی شده‌ در اتاقهای دربسته، مقام عالی دولت در استان را درجریان امور قرار دهند و خیال‌شان راحت بود که استاندار آنقدر درگیر دیدارها و جلسات تشریفاتی است‌ که به‌راحتی می‌توان او را دور زد و از دید نظارتی‌اش پنهان‌ شد. یونسی اما این عادت معهود را بعد از حدود ۲دهه شکسته و به‌جای اتاق فرمان، از میدان مدیریت می‌کند.

واقعگرایی عمرانی

از دیگر شاخصه‌های یونسی پروژه محور بودن اوست که پیشتر در دوران‌ ریاست‌اش بر دانشگاه علوم پزشکی مازندران نتایج آن را دیده بود، بنابراین همان الگو را به مثابه تجربه‌ای درخشان پیش‌روی خود قرار داد و در قدم‌ اول به‌جای سنگ بزرگ برداشتن و کلنگ‌زنی‌های نمایشی،  با درجه‌بندی پروژه‌های نیمه‌کاره، اتمام آن‌ها را در دستور کار قرار داد و برخلاف اسلاف خود که با وعده‌هایی عجیب و غریب مثل تاکسی هوایی به استان آمدند اما حتی از مدیریت ترافیک مازندران هم عاجز بودند، واقعگرایانه و میدانی عمل کرد، قید تشریفات را زد و مرز باریک پوپولیسم و مردم‌داری را درک نمود تا همان الگویی را که رئیس‌جمهور در پیش گرفته در مازندران عملی کند. یونسی در همین مدت‌زمان اندک نشان‌ داد که بر‌خلاف برخی‌ پیش‌بینی‌ها که از او شخصیتی مغرور ساخته‌ بود، بسیار مردم‌دار و عملگراست، دو شاخصه‌‌ای که استان مازندران در شرایط فعلی به‌شدت نیازمند آن است‌.

انتخاب‌های امیدآفرین

از سوی دیگر انتصابات یونسی به‌خصوص در اکثر فرمانداری‌ها حاکی از واقعیت‌گرایی و عملیاتی کردن‌ گفتمان وفاق و پایبندی او به دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت‌ کشور است، به‌طوری‌که از انتصاب تندروها از هر دو طیف خودداری کرد، اما هم‌زمان تسلیم محافظه‌کاری نشد و در ترکیب فرمانداران‌اش اولویت را به پایبندی گزینه‌ها به گفتمان دولت‌ و سابقه‌ی تخصصی آن‌ها داد.
در حوزه‌ ستادی نیز انتخاب دکتر گنجی بعنوان‌ معاون‌ هماهنگی امور اقتصادی استانداری نشان‌ داد که یونسی به ترکیبی از تخصص و جوانگرایی باور دارد و هم‌زمان به سابقه نیروهایش در حوزه‌ بخش خصوصی نیز نظر دارد. به‌همین خاطر انتخاب گنجی امیدها را برای انتخاب‌هایی موفق در دو معاونت بسیار مهم سیاسی و عمرانی افزایش داده‌ و اگر دکتر یونسی همین نسخه‌ را برای آن دو معاونت هم تکرار کند می‌توان به ترکیب جدید ستادی استانداری نمره قبولی داد.

پاشنه‌ی آشیل دکتر یونسی

اما آنچه هم‌چنان بعنوان پاشنه آشیل دکتر یونسی عمل می‌کند تعلل در تغییر مدیران کل استانی است‌ که برخلاف رفتارهای فعالانه خودش، به‌شدت منفعلانه عمل می‌کنند و عملا وظایف محوله را مسکوت گذاشته‌اند،  بنابراین انتظار افکارعمومی و هواداران دولت‌ در استان این است که تغییرات در ادارات‌ کل سرعت‌ بگیرد تا مردم تغییرات را به‌شکل ملموس و محسوسی احساس‌ کنند.

انتصاب محمدی در اداره‌کل فرهنگ و یوسف‌نژاد در شهرک‌های صنعتی نویدبخش بوده‌ است‌ و در همین راستا تغییرات در برخی‌ از مهم‌ترین ادارات کل استان نظیر جهادکشاورزی، صمت، بهزیستی، گردشگری، راه‌وشهرسازی، راهداری و آموزش و پرورش به‌شدت ضروری است‌ و امید می‌رود که تغییرات در این نهادها نیز همانند، انتصاب‌های پیشین خردمندانه و قابل‌ دفاع باشد.

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x