عبارت – مارال نژادآذر: انتصاب «دکتر سیده محدثه حسینی» به عنوان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از دو جهت خبر خوبی برای مردم مازندران و جامعه سلامت استان است. نخست اینکه این انتخاب از میان جامعه زنان صورت پذیرفته که میتوان آن را در ادامه انتصاب بانوان در دانشگاه علوم پزشکی مازندران ارزیابی کرد، اتفاقی که اعتماد به نفس زنان در استان را بالا میبرد و این احساس را در آنها تقویت میکند که آینده از آن آنهاست و میتوانند نقشی برابر با مردان در سطوح مدیریتی مازندران داشته باشند.
از سوی دیگر دکتر حسینی، نهتنها فرزند شهید بلکه از چهرههای خوشنام جامعه پزشکی استان است که ماموریت دشواری را به عهده گرفته، چراکه وضعیت بهداشتی استان در ۳ سال اخیر رضایت جامعه هدف را فراهم نیاورده و این انتصاب مجددا امیدها برای بهبود اوضاع، آنهم در یکی از مهمترین معاونتهای دانشگاه علوم پزشکی را افزایش داده است.
غربالگری سلامت ازجمله وظایف مهم معاونت بهداشتی است که با عنایت به افزایش بیماریهای خاموش ناشی از سبک زندگی در استان از اهمیت بسیاری برخوردار است. سوابق درخشان دکتر حسینی و انگیزه بالای او برای گسترش نظارت حرفهای بر بهداشت عمومی بعنوان نخستین پله در حفظ سلامت مردم استان میتواند چشمانداز روشنی را پیشروی دانشگاه علوم پزشکی قرار دهد
مازندران ازجمله استانهایی با بیشترین تعداد خانههای بهداشت است که بخش بزرگی از آنها در دوران وزارت بهداشت دکتر مسعود پزشکیان در دولت اصلاحات و ریاست دکتر یونسی رستمی( استاندار مازندران) در دانشگاه علوم پزشکی مازندران ساخته شده است . ارتقای سطح کیفی خانههای بهداشت و استفاده از ظرفیت مضاعف آنها ازجمله برنامههای دکتر حسینی است که درصورت اجرایی شدن میتواند تحولی جدی ایجاد کرده و موجب افزایش رضایت عمومی از سیستم بهداشت و درمان استان شود.
خانههای بهداشت و نفوذ گسترده آنها در دورترین مناطق مازندران میتواند به مثابه عناصری برای گسترش گفتمان وفاق عمل نماید و دربسیاری از حوزهها ازجمله آموزش تفکیک پسماند از مبدا به کمک دولت بیاید.
ازجمله سیاستهای اصلی دولت چهاردهم اولویت بهداشت و پیشگیری است که میتواند به کاهش هزینه در آینده منجر شود و از سوی دیگر به چابکی و سلامت عمومی جامعه کمک کند. از این جهت معاونت بهداشتی یکی از بازوان اصلی ماموریتهای وزارت بهداشت در سراسر کشور است و این ماموریت مهم در مازندران به دکتر محدثه حسینی سپرده شده است.
پایش فعالیت های مراکز خدمات جامع سلامت، نظارت بر عملکرد سامانه های آبرسانی شهری وروستائی، نظارت برعملکرد تأسیسات فاضلاب، نظارت بر نحوه مصرف سموم و مواد گندزدا، نظارت بر عملکرد موسسات سمپاشی و ضدعفونی اماکن عمومی و نظارت بر عملکرد آموزشگاههای بهداشت اصناف برخی دیگر از وظایف مهم و پردامنه معاونت بهداشتی است که بهصورت مستقیم با رضایت اجتماعی ارتباط دارد.
افزایش بیماریهای گوارشی که حاصل افزایش استفاده از سموم کشاورزی، آلودگی آب و بیتوجهی برخی اصناف به رعایت استانداردها است در چند سال اخیر موجب نارضایتی بسیاری از شهروندان شده است. بنابراین دکتر حسینی مسیر پر فرازونشیبی را برای بازگرداندن اعتماد عمومی بهخصوص در حوزه اصناف پیشرو دارد، اما تجربه و قاطعیت وی بهمثابه ابزاری کارآمد میتواند راه را برای استاندارد سازی شرایط هموار کند.
اگرچه مدت زمانی زیادی از انتصاب دکتر حسینی بعنوان معاون بهداشتی نمیگذرد، اما وی توانسته در همین مدت زمان کم سیاستهای کلی خود را تببین کرده و امید را در خانههای بهداشت استان زنده کند
دکتر محدثه حسینی نخستین بازدید میدانی خود را باحضور در پایگاه بهداشتی شماره ۴ شهرستان ساری آغاز کرد تا بر اهمیت پیشگیری تأکید کند.
انتظار میرود دکتر حسینی با فعال کردن ظرفیتهای مغفول در حوزه معاونت بهداشتی کارنامه درخشانی لز خود بهجا بگذارد.
برنامه واکسیناسیون روتاویروس در مراکز بهداشت مرکز استان و شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها آغاز شد.
ایشون یه روز هم تو بهداشت کار نکرده بود تازه یه ماهه متخصص داخلی شده چیجوری امیدها رو زنده کرده؟ انتخاب فقط سیاسی و از طرف استاندار بود