عبارت – گروه جامعه: شرایط اجتماعی و آسیب های آن در مازندران مناسب نیست و این وضعیت نهتنها محدود به این استان علوی و شهید پرور بلکه مبتلا به تمام کشور است.
اما با عنایت به تاریخچه غنی فرهنگی و شرایط نسبی بهتر این استان از نظر تاریخی ، انتظار میرفت که در دولت دکتر رییسی شاهد کاهش آسیب ها ،بهبود شاخص ها و از همه مهمتر رواج گفتمانی باشیم که اشاعه دهنده مفهوم دولت محرومان باشد.
بیشک بهزیستی که ماموریتهای مهم اجتماعی را به دوش میکشد جلودار تحقق شعار این دولت کریمه است ، اما وضعیت فعلی نشانه های چندانی از موفقیت ندارد. هرچند نمیتوان و نباید از مدیری توقع معجزه داشت اما این خواسته زیادی نیست که دکتر فریبا بریمانی بعنوان یک بانو آنهم بعد از وقایع تلخ پاییز سال۱۴۰۱ و البته شعارهای مترقی آقای رییسجمهور و توجهات فراوان استاندار مازندران ، نتایج به مراتب بهتری به دست میآورد.
عبارت پیش از این نیز در دو گزارش مفصل به ناکامیها و چالشهای موجود در بهزیستی مازندران اشاره نمود- متاسفانه این گزارش ها به دلیل مشکلات فنی طراحی قبلی سایت در دسترس نیست- و خواهان توجه بیشتر دکتر بریمانی شد، اما متأسفانه و در کمال تعجب نهتنها هیچ تغییر محسوسی در کیفیت مدیریت حاصل نگردید، بلکه بهزیستی حتی از یک توضیح کوتاه در هر دو مورد دریغ نمود و حتی عبارت را برای نشست های خبری هم دعوت نکرد تا پیشنهادات و انتقادات ما را بشنود و پاسخگویی را که اصلی مهم در دولت آیتالله رییسی است در دستور کار قرار دهد.
عبارت همیشه آماده شنیدن توضیحات است و بر خود فرض میگیرد که ممکن است دستاوردهایی از نظر ما دور باشد یا تحقیقات کافی برای رفع ابهامات مان صورت نگرفته باشد، به همین خاطر همواره آماده انعکاس نظرات مدیران هستیم.
اما به هر حال این اتفاق نیافتاده و ما نیز قصد نداریم به دیده تردید یا نقد به این رویه نگاه کنیم ، زیرا آنچنان که در دو مطلب پیشین هم اشاره کردیم روابط عمومی بهزیستی استان کیفیت لازم و کافی را از خود نشان نمیدهد و تنها محدود به انتشار خبر در سایت سازمان است که البته در این مورد نیز چندان موفق نیست. روابط عمومی بهزیستی استان مازندران عکس و خبر را یکی پنداشته و بیش از ۸۰ درصد مطالب منتشر شده در آن بعنوان خبر ، چیری بیشتر از چندین عکس به علاوه یک یا دو پاراگراف متن نیست و همین مسیله شرایط را برای تامین و تلخیص آمار توسط رسانهها دشوار میکند.
امیدواریم سرکار خانم بریمانی یا مدیر محترم روابط عمومی بهزیستی حداقل این یادداشت را مطالعه کنند و در صدد رفع این نقیصه برآیند.
و اما سخنان اصلی که پیشتر نیز به آنها تا حدی اشاره شده است بسیار فراوان است. وضعیت مازندران در نسبت طلاق و ازدواج مناسب نیست و مازندران در زمره ۷ استان اول کشور از نظر این شاخص منفی است. که نیازمند تلاش بسیار بالایی است.
متأسفانه محلات آسیب پذیر به ویژه در غرب استان درحال افزایش است و انتظار میرود بهزیستی با همکاری شهرداری و نیروی انتظامی طرحی برای پاکسازی اجتماعی این مرکز ارایه نماید اما همچنان خبری نیست.
شرایط زیست اقتصادی توان خواهان بسیار بد شده و پرداخت مستمری به هیچ وجه کفاف زندگی حداقلی آنها را همه نمیکند. هرچند این مسیله ارتباطی به بهزیستی استان ندارد و مسیله ای ملی است و در اختیار سازمان مرکزی اما انتظار میرفت خانم دکتر بریمانی با فعال نمودن بیش از پیش مشارکت های مردمی و برگزاری کارگاههای آموزش فنی و حرفهای در کنار برپایی کمپین های فصلی استعداد یابی و همچنین عقد تفاهمنامه و قرارداد با بسیاری از ادارات کل ازجمله فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی و صنایع دستی زمینه درآمدزایی توان خواهان را به خصوص در فضای مجازی فراهم آورد ، اما گفتگوهای فراوان عبارت با بسیاری از توان خواهان و همچنین مرور اخبار سایت بهزیستی هیچ اطلاعاتی در این حوزه به ما نمیدهد.
آنچنان که در یکی از مطالب قبلی نوشتیم برخی شایعات از مراکز نگهداری بهزیستی به گوش میرسد که عبارت توانسته است از طریق تحقیقات مفصل و متقن برخی از آنها را راستی آزمایی نماید ، اما بنا به مصلحت هیچ اشاره ای به مصادیق نمیکند و تنها عاجزانه از مدیرکل محترم بهزیستی استان میخواهد که کیفیت نظارت اداره کل را به شدت بر مراکز افزایش دهد.
ارزیابی ادواری از زندگی افرادی که از خدمات حمایتی و توانبخشی بهزیستی بهره مند شده اند و استفاده از اطلاعات بدست آمده در بهبود کیفیت و کمیت خدمات، یکی از مهمترین و اصلیترین وظایف بهزیستی است اما تابحال حتی یک گزارش جامع ، تأکید میکنیم ، حتی یک گزارش جامع هم در این مورد منتشر نشده و اساسا بهزیستی استان در انتشار آمار تحلیلی و گزارشهای تحقیقی بسیار ضعیف عمل میکند که نیازمند مداقه بسیار بیشتری است.
در یادداشت های قبلی به ناکامیها در حوزه سالمندان ، ارتباط با شهرداری ها ، اعتیاد ، مسیله زنان و خشونت علیه آنها اشاره شده اما نهتنها پاسخی نگرفتهایم بلکه آمار تحلیلی هم منتشر نشده و اساسا اطلاعات عمومی در این حوزه بسیار اندک و محدود به ارایه آمار و عدد در نشست خبری است.
انتقادات از عملکرد مورد توقع از بهزیستی مازندران بسیار زیاد است و فراموش نکردهایم که استاندار مازندران هم در نخستین روزهای معرفی خانم دکتر بریمانی چندان موافق این انتخابات نبودند اما به هر حال در ادامه راه حمایت تمام قدی از ایشان داشتند و به همین دلیل سطح توقعات بالا رفت و انتظار میرود در مدت زمان باقی مانده از دولت سیزدهم این ناکامیهای جبران شود.
نکتهی مهم این است که ما ادارات دولتی استان را با شعارهای آقای رئیس جمهور میسنجیم و آنچنان که گفته شد با عنایت به ترکیب دولت محرومان توقعمان بالاست
انتظار میرفت گفتمان دکتر بریمانی در این مدت آشکار شود اما مطلقا این اتفاق نیافتاده و ایشان حتی یک یادداشت هم در نشریات منتشر نکردهاند که ما بدانیم جهتگیری ایشان و راههای رسیدن به مقاصد مدنظرشان چیست. انشالله که این مطلب به دست مدیرکل محترم برسد و حداقلی پاسخی هرچند کوتاه داده شود تا مخاطبان به ویژه توان خواهان اطلاعات بیشتری از نحوه عملکرد به دست آورده و پاسخ های قانع کنندهای برای نقدهای خود دریافت نمایند.
با همه این احوالات ما برای موفقیت بهزیستی دعا میکنیم و همچنان امیدواریم. باشد که این امیدواری سرانجام خوشی داشته باشد انشالله