مازندران؛ سنگر امنیت غذایی و قطب نخست تولیدات کشاورزی کشور

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با گرامیداشت یاد شهدای جهاد کشاورزی، کارکنان این سازمان را “نگهبانان امنیت غذایی کشور” خواند و اعلام کرد: این استان با دارا بودن رتبه اول در تولید ۱۲ محصول راهبردی و سهم ۱۱ درصدی از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور، نقش بی‌بدیلی در تأمین امنیت غذایی ایران ایفا می‌کند.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، بابک مومنی در جلسه شورای هماهنگی دستگاه‌های وابسته و پیوسته این سازمان که روز پنجشنبه سوم مهر ۱۴۰۴ با حضور گل محمدی،معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در سالن شهید رییسی برگزار شد، افزود: کارکنان شریف این سازمان نگهبانان امنیت غذایی کشور هستند تا جان امنیت غذایی کشور، مازندران در خطر نیفتد

وی با اشاره به جایگاه ویژه استان، تأکید کرد: مازندران با بالاترین ظرفیت‌های حساس امنیت غذایی حرکت می‌کند. از نظر حجم تولید، جزو ده استان برتر کشور هستیم و با در اختیار داشتن نزدیک به دو و نیم درصد از سطح زیر کشت کشور، بالغ بر پنج و دو دهم درصد از میزان تولید کشور را انجام می‌دهیم

مومنی در ادامه خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که استان مازندران بالاترین میزان ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را داراست و ما قریب به ۱۰ تا ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را تولید می‌کنیم که پس از مازندران، رتبه دوم در اختیار استان فارس است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه این استان در ۱۲ محصول مختلف رتبه اول تولید را دارد، تصریح کرد: بخشی از این محصولات، جزو محصولات استراتژیک و راهبردی سبد کالای خانوار در ایران محسوب می‌شود

وی با اشاره به تولید محصول باکیفیت برنج به عنوان دومین غله اساسی، افزود: سیزده درصد از تولید گوشت سفید مرغ در کشور، بالاترین میزان تولید را در استان مازندران دارد. برای اولین بار در سال ۱۴۰۳، رکورد عبور از دویست میلیون قطعه جوجه‌ریزی در استان به ثبت رسید

مومنی با تأکید بر سهم ۳۰ درصدی استان از تولید جوجه یک‌روزه کشور، یادآور شد: امروز به طور متوسط روزانه ۴۰۰ تا ۴۵۰ تن مرغ زنده و کشته به تهران ارسال می‌شود و حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار قطعه مرغ زنده روزانه از مازندران به استان تهران می‌رود و از این جهت نیز رتبه اول تولید را داریم

وی در پایان با اشاره به تولید مرکبات، خاطرنشان کرد: ۵۲ درصد از سطح زیر کشت و میزان تولید مرکبات کشور متعلق به استان مازندران است و پیش‌بینی می‌شود امسال بالغ بر دو میلیون تن تولید مرکبات برای عرضه به کشور داشته باشیم

شایان ذکر است در این سفر، حسین فرازمند معاون توسعه مدیریت و منابع و کمال قاسمی بزدی مشاور معاون وزیر و مدیرکل دفتر حوزه ریاست سازمان تات نیز گل‌محمدی را همراهی می‌کنند

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x