گروه انرژی ـ ندا مفیدیان: مازندران در چند روز اخیر سردترین روزهای خود را پشت سر گذاشت و همچنین در بخشی از مناطق استان شاهد برف بیسابقهای بودیم.
از نخستین باری که سازمان هواشناسی برای استانهای گیلان و مازندران هشدار قرمز صادر کرد، بیم آن میرفت که شاهد تکرار اتفاق دههٔ ۸۰ باشیم که در آن گاز خانگی بهصورت گسترده قطع شد و استان را در سرما فروبرد. مخصوصا اینکه به گفته کوشکی رئیس مرکز راهبری شبکه گاز: استانهای تهران، خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجان شرقی و مازندران بیشترین میزان مصرف گاز را در ۲۴ ساعت گذشته داشتهاند.
با توجه به اینکه مازندران در انتهای خط لوله گاز سراسری قرار دارد و واردات گاز ترکمنستان که اصلیترین منبع تأمین گاز مازندران است، با محدودیتهای فراوانی روبرو شده است، حفظ جریان گاز از اهمیت فراوانی برخوردار بود و بههمین خاطر به ناچار روزهای دوشنبه و سهشنبه در استان تعطیل شد و همزمان ستاد بحران با مدیریت استاندار مازندران تشکیل گردید و با برگزاری جلسات فراوان و مدیریت یکپارچه سعی شد خسارات احتمالی به حداقل برسد.
اما اصلیترین نقش را در این میان کارکنان ستادی و میدانی شرکت گاز و مردم استان داشتند.
اگر صرفهجویی و مدیریت مصرف تحسینبرانگیز مردم نبود، عبور از این روزهای سرد بسیار دشوار میشد، به همین خاطر باید مردم را پرچمداران مدیریت مصرف گاز در مازندران دانست و همزمان از تلاشهای شرکت گاز و استانداری مازندران قدردانی کرد.
اما مهدی یونسی رستمی استاندار مازندران نیز در همین رابطه به مواردی اشاره کرد که مهمترین بخشهای آن را در ادامه از نظر میگذرانید:
▫️خوشبختانه در روزها و شبهای سرد هفته جاری که با نگرانیهایی بابت افت فشار یا قطع شدن جریان گاز در برخی مناطق مازندران همراه بود، در هیچ نقطهای از استان گزارشی مبنی بر قطعی گاز دریافت نشد.
▫️ پایداری شبکه گاز استان در روزهای اخیر در حالی رقم خورد که بر اساس پیشبینیها و برآوردهای فنی مرکز دیسپاچینگ گاز کشور، افت فشار و قطع شدن جریان گاز در بخشهایی از مازندران به دلیل قرار داشتن این استان در انتهای خط لوله شبکه سراسری گاز کشور حتمی به نظر میرسید.
️▫️اما خوشبختانه با پیگیریهایی که به صورت مستمر از وزارت نفت، شرکت ملی گاز ایران و مرکز دیسپاچینگ گاز کشور انجام شد، بدون اینکه گاز مشترکان خانگی قطع شود بحران سرما را پشتسر گذاشتیم.