[ اختصاصی عبارت] چرا انتخاب «دکتر رضا گنجی جویباری» بعنوان‌ معاون‌ هماهنگی امور اقتصادی استانداری خبر خوبی برای مازندران است‌؛

مدیری که اقتصاد استان یک دهه انتظارش را می‌کشید/ ضرورت افزایش اختیارات گنجی/ چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌روی مدیری جوان، اما باتجربه

عبارت- گروه اقتصاد: انتخاب دکتر رضا گنجی جویباری بعنوان‌ سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران یکی از بهترین انتصابات دکتر یونسی رستمی استاندار مازندران است‌ و از ۳ جهت‌ خبر بسیار خوبی برای مردم‌ استان به‌ویژه فعالان اقتصادی  به‌شمارمی‌آید.

▪️نخست این‌که وی جانشین کسی شد که بیش از یک دهه در این جایگاه ماندگار شده‌ و با ۵ استاندار همکاری کرده بود اما علی‌رغم تلاش‌های‌اش موفق نشد تغییر و تحرک چشمگیری در سیاست‌گذاری های اقتصادی استان ایجاد کند.
خیریانپور مدیری سنتی با ایده‌هایی تکراری بود و نتوانست خود را با جهان جدید و مقتضیات آن وفق دهد که در نتیجه از تحولات پیاپی اقتصادی به‌خصوص در حوزه‌ فناوری‌های جدید و چالش‌های ناشی از تحریم‌ها جا ماند و موفق نشد با اتخاذ تصمیمات فوری و شجاعانه تحرکی جدی در سیاست‌های اقتصادی استان ایجاد کند.

▪️ دوم این‌که گنجی مدیری جوان، ریسک‌پذیر و خوش‌نام است‌ که انتخابش هیچ مخالفتی را در پی نداشت، بلکه برعکس موجب ایجاد موجی از امیدواری، مخصوصا در بدنه‌ فعالان اقتصادی صادرات‌محور مازندران شد. حضور موفق گنجی در بخش خصوصی و دستاوردهای قابل‌ توجه او در شرایط دشوار اقتصادی کشور نشان‌ داد که او به‌خوبی از موانع و فرصت‌های موجود آگاه است‌ و مشکلات بخش خصوصی را به‌خوبی درک می‌کند. این شاخصه‌ی گنجی از او مدیری کارآمد ساخته‌ و حالا این فرصت استثنایی در اختیار مازندران است‌ تا نهایت استفاده را از تجربه او در عین جوانی ببرد و بعد از مدتها حرکت لاک‌پشتی، جهشی قابل‌ لمس در حوزه اقتصادِ مازندران به‌ویژه در حوزه گردشگری ایجاد کند.

▪️سوم اینکه دکتر گنجی ازجمله کارگزارانی است که علی‌رغم سال‌ها کار اقتصادی و مدیریتی در پایتخت، همچنان علاقه‌ی وافری به مازندران دارد، و ظرفیت‌های این استان را به‌خوبی می‌شناسد، بنابراین نمی‌توان او را با اطلاعات نادرست یا آمارسازی فریب داد. این شاخصه گنجی دریچه‌ای روبه فرصت‌های جدید و افزایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در مازندران است که درصورت شکوفا شدن به افزایش درآمدهای ارزی استان، رشد صادرات غیرنفتی(به‌خصوص در حوزه‌ کشاورزی) و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل اقتصادی خواهد انجامید.

اما این بازی بدون‌ تفویض اختیارات کافی و اعتمادِ تمام‌وکمال به‌ گنجی نتیجه مطلوبی نخواهد داشت. اگر او نتواند به‌تنهایی و با سرعت تصمیمات مهم را در بزنگاه‌های تاریخی اتخاد کند و مدام معطل تأیید مقامات بالادستی باشد، انرژی‌اش هدر خواهد رفت و غلبه‌ی محافظه‌کاری بر ریسک‌پذیری، موجب رکود و از دست رفتن فرصت‌ها خواهد شد.
گنجی از آن‌جهت که جانشین مدیری دیرپا شده‌ است‌، دشواری‌های دوچندانی دارد، چراکه در یک دههٔ گذشته‌ نوع خاصی از مدیریت در حوزه‌ اقتصادی استانداری تثبیت شده‌ و گفتمان خاصی را ایجاد کرده‌ است که عبور از آن به‌هیچ عنوان کار ساده‌ای نیست. کارشناسان و معاونان حوزه‌ی اقتصادی سال‌هاست به‌نوع خاصی از مدیریت عادت کرده‌اند و بی‌شک دل‌کندن از آن روند برای‌شان آسان نیست. بنابراین ضروری است‌ که دکتر گنجی با تبیین سیاست‌های کلی مدنظر خود تغییراتی جدی در تیم معاونان‌اش ایجاد کند و به‌جای استفاده‌ از مدیران تکراری که فاقد ایده و اندیشه هستند، کسانی را به‌کار گیرد که کارآمدی را جایگزین بله‌قربانگویی کنند و هم‌زمان مشاورانی زیرک و مدیرانی میدانی باشند.

اگر آنچنان که‌ ذکرش رفت گنجی از اختیارات کافی، هماهنگی مدیران مربوطه در ادارات‌ کل و فرصت کافی برای‌ پیاده‌سازی ایده‌هایش برخوردار باشد چشم‌انداز روشنی پیش‌روی صنعت و اقتصاد مازندران است‌. حضور او فرصتی طلایی برای‌ استان است‌ که باید آن را قدر دانست و به بهترین نحو از آن بهره برد.

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x