به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران؛ مؤمنی با اشاره به نقش کلیدی این معاونت در افزایش بهرهوری، ارتقای کیفیت محصولات و حفظ منابع طبیعی، بر ضرورت حمایت و تقویت این بخش تأکید نمود.
وی اظهار داشت: این معاونت با ارائه راهکارهای نوین کشاورزی، آموزش کشاورزان و ترویج روشهای علمی کشت، به افزایش بهرهوری در تولید محصولات کشاورزی کمک شایانی میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر استفاده از بذر و نهال اصلاحشده، کنترل آفات و بیماریها و رعایت استانداردهای بهداشتی تأکید کرد و گفت: عملکرد مناسب این معاونت میتواند به بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و افزایش رقابتپذیری آنها در بازارهای داخلی و خارجی کمک نماید.
وی خاطرنشان کرد: معاونت بهبود تولیدات گیاهی با ترویج روشهای آبیاری نوین، مدیریت صحیح خاک و مبارزه بیولوژیک با آفات، به حفظ منابع طبیعی و محیطزیست کمک میکند.
وی توسعه کشت محصولات متنوع را یکی دیگر از مسئولیتهای این معاونت برشمرد و افزود: معاونت بهبود تولیدات گیاهی با شناسایی ارقام مناسب و سازگار با شرایط اقلیمی استان میتواند به توسعه کشت محصولات متنوع و افزایش تنوع درآمدی کشاورزان کمک کند.
وی اذعان داشت: معاونت بهبود تولیدات گیاهی با ارائه خدمات فنی و مشاورهای به کشاورزان، تسهیل دسترسی به نهادههای کشاورزی و ایجاد بازارهای مطمئن برای محصولات، از کشاورزان حمایت میکند.
مؤمنی بابیان اینکه معاونت بهبود تولیدات گیاهی نقش بسیار مهمی در توسعه پایدار بخش کشاورزی استان مازندران ایفا میکند تصریح کرد: با حمایت از این معاونت و سرمایهگذاری در بخش کشاورزی، میتوان به افزایش تولید، بهبود کیفیت محصولات، ایجاد اشتغال و ارتقای سطح زندگی کشاورزان کمک کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران در خصوص وضعیت معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: استان مازندران با توجه به موقعیت خاص اقلیمی، تنوع آب و هوائی و برخورداری از باران سالانه و پراکندگی مناسب در محصولات مختلف و دشتهای وسیع در قسمت جلگهای، از مناطق حاصلخیز و کشاورزی ایران میباشد که حدوداً دارای ۶۶۴۹۲۶ هکتار سطح زیر کشت اراضی (زراعی و باغی) میباشد.
وی افزود: در مازندران انواع محصولات زراعی نظیر برنج و گندم، پنبه، دانههای روغنی و … محصولات باغی چون مرکبات و سایر محصولات دیگر کشت میشود و در برخی از محصولات نیز از موقعیت ممتازی برخوردار است.
مؤمنی بابیان اینکه از مجموع سطح زیر کشت استان ۶۸.۱۴ درصد به محصولات زراعی سالانه و ۳۱.۸۶ درصد به کشت محصولات دائمی (عمدتاً مرکبات) اختصاص دارد افزود: محصول مهم و استراتژیک در بخش زراعت، برنج میباشد که ۴۲.۲۳ درصد تولید کشور بوده که دارای مقام اول میباشد.
وی ادامه داد: همچنین این استان از تولیدکنندگان عمده مرکبات بوده که تقریباً ۵۱.۴ درصد تولید کشور را به خود اختصاص داده و دارای رتبه اول میباشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران خاطرنشان کرد: از محصولات باغی دیگر نیز میتوان کیوی را نام برد که ازجمله میوههای تازه است و ۵۱.۸۴ درصد تولید کشور به این استان اختصاص دارد، ضمن اینکه مازندران صاحب اولین رتبه در تولید گلهای آپارتمانی (گلدانی) در میان استانهای کشور محسوب میشود.
وی گفت: استان مازندران در تولید دانههای روغنی نیز ۴.۲۹ درصد سهم کشور را به خود اختصاص داده است.