گزارش‌ عبارت‌ از بررسی عملکرد مصطفی سوادکوهی فرماندار ويژه آمل+ نتيجه نظرسنجی

موفقیت در مأموریت غیرممکن/ سوادکوهی چگونه‌ توانست پیوند خود با آمل را مستحکم کند

عبارت – گروه سیاسی: هنوز یک‌ماه از آغاز به‌کار مصطفی سوادکوهی بعنوان فرماندار ویژه شهرستان آمل نگذشته اما علی‌رغم بعضی از کارشکنی‌ها و تصویری که برخی‌ سعی داشتند از او به نمایش بگذارند، بررسی‌های عبارت‌ از عملکرد میدانی، تصمیات مدیریتی و نظرسنجی از ۵۰ شهروند صاحب‌نام و نفوذ آملی حاکی از آن است‌ که به احتمال زیاد سوادکوهی تنها فرمانداری است‌ که در دودهه گذشته‌ شروعی با این سطح از موفقیت در آمل داشته‌ است.

مأموریت غیرممکن

هنگامی‌که نام این چهره سیاسی بعنوان گزینه‌ اصلی فرمانداری آمل بر سر زبان‌ها افتاد، کم نبودند سیاستمدارانی که حضور او در ساختمان سفید بلوار طبری را ماموریت غیرممکن می‌دانستند و معتقد بودند آمل بعنوان قطب اصلی‌ صنعت در شمال کشور، فردی غیربومی که سابقه کار در فرمانداری این شهرستان ندارد را نخواهند پذیرفت و به‌همین جهت‌ نه‌تنها از او استقبال نخواهند کرد، بلکه سوادکوهی در تنظیم روابط پیچیده اقتصادی، سیاسی و بوروکراتیک در آمل با مشکلاتی جدی مواجه خواهد شد.

اما کسانی که او را می‌شناختند و از رابطه‌ وی با دکتر یونسی رستمی استاندار مازندران مطلع بودند پیش‌بینی‌ دیگری داشتند. با توجه به اخلاق خاص استاندار مازندران و تاکید وی بر تجربه‌گرایی، عملگرایی و پیوست کارشناسی، بعید بود او دست به ریسک بزند و کسی را مأمور مدیریت آمل کند که از نتیجه عملکردش مطمئن نباشد، چراکه شکست نماینده استاندار در قطب صنعتی استان به کارنامه مدیریتی استاندار آسیب می‌زد.
بنابراین طبیعی و منطقی بود که یونسی رستمی مطمئن‌ترین و قوی‌ترین مدیر مدنظرش را راهی دامنه البرز کند.

اجرای ایده ایجاد پیوند ۳گفتمان

حالا و با گذشت تنها ۲۹ روز از معارفه سوادکوهی تمام شواهد حاکی از آن است‌ که انتخاب استاندار مازندران درست بود و سوادکوهی توانست با اتخاد شیوه‌ای مناسب اتحادی کم‌سابقه میان ارکان مختلف در آمل ایجاد کند.
سوادکوهی می‌دانست که شرایط دشوار اقتصادی و معیشتی مردم بعلاوه‌ی نارضایتی از بوروکراسی پیچیده دولتی، به او فرصت تعلل نخواهد داد، بنابراین از نخستین ساعات‌ آغاز ماموریتش اولین ایده‌ی خود یعنی وفاق حول سه گفتمانِ انقلاب اسلامی، رئیس‌جمهور و استاندار را در دستور کار قرار داد.
از دیدار با فرماندهان نظامی و انتظامی و تقویت رابطه‌ فرمانداری با جامعه روحانیت و نماینده مردم در مجلس گرفته‌ تا ارتباط مستقیم با بخش اقتصادی، فرهنگی و دستگاه‌های اجرایی. دیدارهای پیاپی با اقشار مختلف اجتماعی به منظور مخابره این پیام که دولت هرگز خود را فراتر از مردم‌ نمی‌داند و برای‌ خود شأنی جز خدمت قائل نیست، اقدامی در راستای برنامه “جذب حداکثری” سوادکوهی است.

وی نخستین فرماندار دولت‌ وفاق ملی در مازندران بود که توانست یکی از مهم‌ترین معاونان یکی از مهم‌ترین وزارت‌خانه‌ها را به حوزه‌ی مدیریتی خود بیاورد. دکتر شیخ معاون وزیر صمت و معاون معین استانهای شمالی تنها یک هفته پس از معارفه سوادکوهی به آمل آمد تا ضمن تبریک به وی، زمینه ساز ایجاد کانالی مستقیم و موثر میان وزارت‌ صمت و یکی از ۱۰ شهر اول صنعتی ایران یعنی «آمل» باشد.

سوادکوهی در این مدت زمان اندک تقریبا به تمامی حوزه‌های اجرایی و اجتماعی ورود کرده‌ است. از تقویت و تسریع پروژه‌های عمرانی تا حضور در اختتامیه نخستین جشنواره طنز چلچلی. او هم‌چنین رابطه‌ای صمیمانه با سپاه آمل برقرار کرده‌ تعداد ظرفیت عملیاتی و فرهنگی این نهاد تاثیرگذار نهایت بهره را ببرد.

نظرسنجی عبارت

عبارت‌ در ۱۰ روز اخیر اقدام به نظرسنجی از ۵۰ چهره مؤثر و صاحب‌نام در ۴ شهرستان ساری، بابل، آمل و قائمشهر کرده‌ است‌ تا دریابد آن‌ها تا چه اندازه آغاز به‌کار فرمانداران خود را موفق می‌دانند و فکر می‌کنند با حضور آنها روند توسعه‌ در این شهرستانها چگونه‌ خواهد بود.

در شهرستان آمل از ۵۰ چهره سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این شهرستان که مصطفی سوادکوهی را می‌شناختند ۲ سوال زیر را پرسیدیم:

  • ۱) آیا از شروع به‌کار سوادکوهی رضایت دارید؟
    الف) بلی. ب)خیر.  ج)نظری ندارم
  • ۲) آیا به توسعه آمل با حضور سوادکوهی امیدوارید؟
    الف) بلی. ب)خیر.  ج)نظری ندارم

پاسخ ‌شرکت‌کنندگان در نظرسنجی به قرار زیر است‌:

  • سوال اول:
    الف) ۳۶نفر
    ب) ۶نفر
    ج) ۸
  • سوال دوم:
    الف) ۲۹نفر
    ب) ۶نفر
    ج)۱۵ نفر

بررسی پاسخها نشان‌ دهنده‌ این است‌ که سوادکوهی از پس مأموریت غیرممکن یعنی؛ آغاز به‌کار موفق و بدون‌ حاشیه بعلاوه همراه کردن گروه‌های مختلفی از ذی‌نفعان، برآمده است‌ و نمره خوبی می‌گیرد.

آملی ها باید نهایت استفاده‌ را از ظرفیت بالای سوادکوهی، علاقه‌اش به کار شبانه‌روزی و حضور در صحنه بعلاوه ارتباط تنگاتنگ‌اش با دکتر یونسی استاندار مازندران ببرند و بعد از مدت‌ها رکود، با تلاش دولت برای رفع چالش جدی انرژی، به روزهای اوج خود بازگردند.

سوادکوهی نیز باید آگاه باشد آمل شهرستان بسیار ویژه‌ای است‌ و پیچیدگی‌های فراوانی دارد و علاوه بر جذب رضایت نیروهای سیاسی و اقتصای، رضایت جامعه روحانیت و اهالی فرهنگ این شهرستان تاریخی حائز اهمیت فراوانی است. آمل با مشکلاتی جدی از زباله و آلودگی هوا تا ترافیک و عدم توازن استعدادهای فرهنگی و امکانات دولتی دست‌به‌ گریبان است. به همین جهت‌ این شروع موفق به معنای ادامه‌ موفقیت نیست و راه‌ دشواری پیش‌روست

استقبال کم‌سابقه و اطمینان آملی ها به سوادکوهی بزرگترین برگ برنده اوست و سابقه سوادکوهی نشان‌ می‌دهد که او از برگهای برنده بهترین نحو استفاده می‌کند

بنابراین پیش‌بینی‌ می‌شود شهرستان آمل با حضور مصطفی سوادکوهی سال‌ درخشان و موفقیت آمیزی را پیش رو داشته‌ باشد.

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x