عبارت- گروه سیاسی: خطبههای نمازجمعه در تمامی شهرستان های مازندران به روال همیشگی برگزار شد و ائمه محترم جمعه نیز به روال معهود به وقایع روز و البته مناسبتهای تقویمی اشاره کرده و در باب آنها سخنرانی کردند.
از تنشها در منطقه و محکومیت جنایات اسرائیلی ها گرفته تا درخواست از مردم برای کمک به جبهه مقاومت. از سوی دیگر روز نوجوان را گرامی داشتند و از اهمیت تربیت اسلامی حرف زدند
برخی از آنها به مشکلات بازنشستگان و کشاورزان هم اشاره کردند اما بهشکل عجیبی جای انتقاد به گرانیهای افسارگسیخته در تمامی حوزههای زیست روزمره مردم در خطبهها خالی بود. اگر سری به خطبههای هفته قبل هم بزنید درباره همهچیز سخن گفته شده الا گرانی.
آمارها میگویند اجارهبها حداقل دوبرابر شده، لبنیات بین ۳۰ تا ۴۰ درصد گران شدهاند، نرخ پوشاک زمستانی نسبت به سال قبل رشدی باورنکردنی داشته و به زحمت میتوان مثلا کاپشنی معمولی زیر ۵ میلیون تومان پیدا کرد.
در کنار گرانی گسترده، ماجرای کیفیت نازل اینترنت نیز در هفته گذشته مثل اسب ترکمن روی اعصاب مازندرانی ها یورتمه میرفت.
موضوع اینترنت از آن جهت مهم است که بنا به آمارها، مازندران در زمره ۳ استان اول ایران از نظر گستردهگی و پوشش اینترنت است و بسیاری از کسب و کارهای آن دیجیتال است، از سوی دیگر رتبه سوم را از نظر تعداد رسانههای برخط در کشور داراست که نشان دهنده عمق نفوذ اینترنت در زندگی روزمره مردم این استان است.
عدم توجه ائمه به این موضوعات بسیار مهم که اصلیترین دغدغههای مردم هستند باعث افزایش فاصله مردمی خواهد شد و این سوال را پیش میآورد که مگر امامان جمعه از تورم و کندی اینترنت خبر ندارند؟!
حتما یادتان هست که روزگاری رئیسجمهور مملکت وقتی با انتقاد از تورم مواجه میشد، ملت را به فروشگاههای سر کوچه خودش حواله میداد، حالا این تصور پیش میآید که شاید در محل زندگی امامان جمعه استان خبری از گرانی نیست!
متاسفانه روخوانی ائمه استان از سرفصلهای ابلاغی تهران که به کل کشور ارسال میشود موجب شده که تفکر و خطبههای نمازجمعه کانالیزه و عاری از نوآوری و دستهبندی ضرورتها شود. و معضلات جغرافیایی در برابر دستورالعمل های ملی کوچک و کوچکتر شوند.
به طوریکه اگر کلیات نمازهای جمعه تمامی شهرهای استان را بدون ذکر نام آن شهر کنار هم بگذارید اصلا نمیتوان تشخیص داد کدام خطبه به کدام شهر تعلق دارد.
خطبههای جمعه دههها نقشی اساسی در تعیین اتمسفر سیاسی، دینی و اجتماعی استان داشتند اما مدتهاست به یکی از مناسک روتین هفتگی بدل شده و نفوذشان بسیار کم شده است. جوانان دیگر علاقه چندانی به حضور در آنها ندارند چون پاسخ به نیازهای خود را در آنها نمیبینند.
بهنظر نمازهای جمعه استان نیازمند بازنگری جدی در رویکرد و محتواست تا بتواند همچنان اثرگذاری خود را حفظ کند، وگرنه بدل به محفلی متشکل از سالمندان، برخی مدیران و بسیجیان خواهد شد و اثرگذاری اجتماعی خود را از دست خواهد داد.