۳۷ درصد سیلاب‌ها توسط مراتع مهار می‌شود

به گزارش آوای خزر، علی باقری در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه ساری حفاظت از جنگل‌های هیرکانی را مهم دانست و گفت: این جنگل‌ها به دوران سوم زمین‌شناسی مربوط می‌شود و بعد از عصر یخبندان تمامی جنگل‌های جهان از بین رفت  و تنها جنگل‌های هیرکانی شمال به واسطه قرار گرفتن در میان دریای خزر و رشته کوه‌های البرز از خطر یخبندان در امان مانده است. 

وی افزود: این اداره کل حدود ۳۸۷ هزار هکتار مراتع دارد و مبلغی که سالانه در این مراتع از تولید علوفه به دست می‌آید حدود ۹۰۰ میلیارد تومان است. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری گفت: یک ملیون و ۳۰۰ هزار واحد دامی در مراتع حوزه این منابع طبیعی وجود دارد که ۱۳ هزار و ۵۰۰ بهره‌بردار از این مواهب برخوردار هستند. 

باقری جلوگیری از سیل و رانش را یکی از کارکردهای پوشش گیاهی عنوان کرد و افزود: حدود ۳۷ درصد سیل و‌ سیلاب توسط مراتع مهار می‌شود. 

وی با بیان اینکه ۶۶ درصد از مراتع مازندران از کیفیت بالا برخوردار است، ادامه داد: در حوزه آبخیزداری نیز با ایجاد احداث سدهای سرشاخه‌گیر بسیاری از شهرها از جمله نکا، بهشهر و سوادکوه در مواجهه با سیل ایمن شدند. 

باقری با اشاره به در پیش بودن سال نو از مردم خواست تا در روز طبیعت برای حفظ جنگل‌ها و مراتع از هیچ تلاشی فروگذار نکنند و پس از روشن کردن آتش نسبت به اطفای حریق اقدام کنند. 

وی یادآور شد: متاسفانه در این روز بسیاری از عرصه‌های جنگلی دچار حریق و قطع نهال‌های جوان و قطع سرشاخه‌ها می‌شود. 

مدیرکل منابع طبیعی مازندران ـ ساری به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص نگهداری از انفال و منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند: نهضت ملی درختکاری جدی گرفته شود و ادامه یابد با تخریب جنگل‌ها و تبدیل کاربری اراضی کشاورزی مقابله شود، درختکاری تولید ثروت و یک عمل صالح است. 

باقری در پایان اعلام کرد: سامانه ۱۵۰۴ و ۱۳۹ تلفن امداد و نجات جنگل و مرتع برای دریافت گزارش‌های مردمی در خصوص تخلفات حوزه منابع طبیعی در استان است. 

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x